Smaak beleving

Het is soms magisch hoe je eten en drinken van invloed op elkaar zijn. En vlak de sfeer ook niet uit. Of hoe je in je vel zit.

In mijn dagen als échanson van een Mercure-hotel had ik onder meer tot taak de nieuwe wijnen aan de collega’s te presenteren. Gelukkig vond het bedrijf dit nogal belangrijk en werd het serieus aangepakt. Om de onderlinge invloed van wat je drinkt op wat je eet en omgekeerd te illustreren begon ik graag met wat ik ben gaan noemen: “Het Jus Honing Experiment”.

Elke deelnemer had een glas sinaasappelsap en een theelepel honing voor zich. Ik vroeg ze dan om het sap te proeven en te vertellen wat ze er van vonden. De meesten kwamen met: “zoet”. “fruitig”. “fris” of woorden van gelijkwaardige strekking. Dan liet ik ze het lepeltje honing opeten. Aansluitend namen ze dan weer een slok hetzelfde sap. De reacties zal ik niet vertellen, probeer het zelf maar en laat mij weten wat er gebeurde!

Een gedachte over “Smaak beleving”

  1. Heb zelf het “Jus Honing Experiment” geprobeerd, en was verbaasd hoe de sinaasappel smaak leek weg te vallen na het eten van de honing, in plaats waarvan een derde smaak tevoorschijn kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *