spaghetti op oma’s wijze

Deze spaghetti op oma’s wijze is het eerste van de klassieke gerechten dat hier de revue zal passeren. In feite is het zeer eenvoudig  te bereiden. Het is alleen moeilijk om er genoeg van te maken. Dit is één van de grotere favorieten in het gezin.

De basis wordt gevormd door de spaghetti. Ik gebruik bijna altijd de volkoren variant, deze heeft een ietwat notige smaak. Ik kook de spaghetti in water met zout en olijfolie. Ik ga mij hier niet mengen in de discussie of de olie dient om het plakken  of  het overkoken van het water tegen te gaan. Ik doe het erin voor de smaak.

Ik ben in het gelukkige bezit van een pan (zozo, en dat voor iemand die graag kookt) die eigenlijk bestemd is voor vis. Het is een roestvrij stalen pan met een dikke bodem. Het grote voordeel is dat de spaghetti er door de vorm gewoon lekker languit in kan liggen.vispan met spaghetti

De andere ingrediënten zijn uien, Smac (of lunchworst) en champignons. Deze worden allemaal gesneden en gebakken, rijkelijk overstrooid met tomatenpuree en vleeskruiden. Alles komt in een grote pan terecht waarna er de spaghetti doorheen wordt geroerd. Als het te droog lijkt kan je altijd wat van het kookvocht van de spaghetti toevoegen. Dat moet je dan wel opgevangen hebben bij het afgieten.

Erg lekker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *