Schrijvers Blok

Veel beroemde schrijvers hebben last gehad van schrijvers blok. Nu heb ik uiteraard niet de illusie dat ik tot die categorie behoor. Wel kan ik ondertussen met hen meevoelen.

Gelukkig is dit voor mij tijdverdrijf, anderen noemen het misschien tijdverspilling.  Maar ja, dat deed Otis Redding ook toen hij op de werf van de baai zat. Heerlijk toch? Ik ben er voor mijn inkomen niet van afhankelijk.

Ik vermoed dat voor creativiteit hetzelfde geldt als voor energie zoals geformuleerd in de eerste wet van de thermodynamica: in een gesloten systeem is de totale hoeveelheid energie te allen tijde gelijk. Deze wet staat beter bekend als de wet van behoud van energie. En voor creativiteit geldt dus hetzelfde.

Het gesloten systeem is in ons geval dit huis, ook wel eens genoemd “Loenatik” om redenen waar ik hier niet verder op inga. De creativiteit is dan natuurlijk anders verdeeld over de huisgenoten. Dus als het goed is, zal de komende tijd iemand anders gaan klagen: ik ben weer aan het schrijven geslagen….

2 gedachten over “Schrijvers Blok”

  1. “We write to taste life twice, in the moment and in retrospect.”

    Een beschreven maaltijd is bijna net zo lekker, en geen calorieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *