Salon du Vin & son Village Gourmand

Als er één evenement is in de Benelux waar je de beste combinaties ven wijn en spijs kan ontdekken is het de “Salon du Vin & son Village Gourmand” in Hanuit (Hannut) in de provincie Luik, België.

salon du vin
Salon du vin Rotary

Dit jaar voor de twintigste keer georganiseerd door de Rotary Club Hannut-Waremme, dus extra feestelijk met zaterdag een wijnproeverij en een zondagmiddagconcert op de laatste dag.

 

De eerste dag heb ik bij kunnen dragen aan het welslagen door hier en daar een handje te helpen. Wijnboeren helpen uitladen, de dranghekken neerzetten die een goede doorstroming van de gasten moeten waarborgen, stofzuigen bij de champagnebar. Tussendoor nog geholpen bij het transport van de oesterbar van “Les Comtes de Champagne“.

’s Avonds echter was het genieten: heerlijke hapjes en verrukkelijke wijnen. En voor mij onbekende gerechten geproefd. “Tartiflette”, een heerlijk oven gerecht met aardappel, spek, room en kaas. Geserveerd door “A TableA TableOf wat dacht je van een gevarieerde keuze uit het assortiment van “Ferme de Lange

Ferme de Lange au Salon du Vin de HannutZe serveerden een heerlijke Foie Gras de Canard met Confiture d’Onion. Lekker met een glas Madalle uit de Saint Chinian.

Mijn zwager waarschuwde me al dat dit weekend zorg zou dragen voor een niet onaanzienlijke lichaamsaangroei. Ik heb de schade gelukkig beperkt kunnen houden tot anderhalf kilo, maar dat had nog veel meer kunnen zijn.

Zaterdagmiddag heb ik mee kunnen doen met de speciale wijnproeverij onder leiding van André Poës, vermaard  oenoloog. Verschillende wijnboeren kwamen persoonlijk getuigen van hun passie voor het product. Aansluitend natuurlijk weer langs diverse stands. En ik kon maar niet van de Foie Gras de Canard afblijven. Deze dag werd afgesloten met een heerlijke zuurkool maaltijd ten huize van mijn zus en zwager. Hoe dat precies gegaan is met die zuurkool moet je maar eens vragen aan Jean-Paul Meyer, derde generatie wijnbouwer van het domein Earl René Meyer in Katzenthal, Elzas.

De zondagmiddag werd opgeluisterd door een kamerorkest. Ik kan niet uit eigen waarneming getuigen van de kwaliteit van de muziek, maar welingelichte en betrouwbare bronnen hebben me ervan verzekerd dat het een gezellige atmosfeer opleverde. De afsluiting van deze dag, en daarmee van het weekend, was een drie gangen diner, geserveerd door het team van Hilde en Jean-Jacques van “La Table de Jean-Jacques“.

Ik had de hele maandag nodig om bij te komen van het weekend. Het verwerken van alle indrukken, smaakervaringen, nieuwe kennismakingen, het kostte allemaal veel energie. Maar maandagavond was het dan toch weer tijd om huiswaarts te keren. Zoals ze zeggen: moe maar voldaan.

 

bezoeker van de salon du vin & son village gourmand
Een willekeurige bezoeker

 

 

2 gedachten over “Salon du Vin & son Village Gourmand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *