Op Weg naar de Toekomst: Kookworkshop Insecten

Als je de feiten over insecten als voedsel zuiver logisch, pragmatisch beschouwd, kan je er niet om heen. Insecten zijn het voedsel van de toekomst. Bij een steeds groter wordende wereldbevolking kunnen we het niet meer volhouden om iedereen te voeden op de traditionele gras-koe methode. Dus: Op Weg naar de Toekomst: Kookworkshop Insecten

De volgende stap was zelf een kookworkshop insecten te organiseren. Ik heb daarvoor Patricia van Bugalicious in de arm genomen. Stipt om 18:00 uur kwam ze met stagiair Jelmer bij ons aan met al haar heerlijkheden. Wij waren met zijn tienen, waarvan zeven enthousiaste insecteneters en drie twijfelaars. Het feest kon beginnen.

gasten workshop insecten
Alle gasten hadden een koksmuts en een schort met naam.

Patricia en Jelmer hadden voor de kookworkshop insecten van alles meegenomen. Meelwormen, krekels, sprinkhanen, en buffalo-wormen.

Insecten voor de kookworkshop
De ingrediënten voor de kookworkshop.

Aangezien het een workshop was, moesten we zelf aan de slag. Binnen de kortste keren was iedereen lekker bezig, ook de twijfelaars deden gezellig mee.

Wormen roerbakken
Het roerbakken van de wormen

Na verloop van tijd hadden we onder andere zeewiertapenade met knoflooksprinkhaan, mini-loempiaatjes met meelwormen en bitterballen van zoete aardappel en krekels.

Vele handen maken licht werk
Vele handen maken licht werk.

Na onze noeste arbeid konden we gezellig aan tafel. Het werd een gezellige en smaakvolle tapasmaaltijd. Uiteraard begeleid door wijn die ik uit België had meegenomen. De niet insecteneters werden uiteraard niet vergeten: Garnalen, grote witte bonen, groene asperges in spek gerold en roseval aardappeltjes uit de oven.

Chafing dish voor niet insecteneters.
De niet insecten eters werden niet vergeten.

We hadden onszelf verrassende combinaties voorgeschoteld. Wat ik wel jammer vond is dat door de strenge regels van voedselveiligheid alle insecten gevriesdroogd waren. Laten we hopen dat het niet lang meer duurt voordat de sprinkhanen, wormen en krekels vers te krijgen zijn. Dan wordt alles eens zo lekker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *