Drie Gangen Diner

Op tweede kerstdag heb ik voor een select publiek een drie gangen diner gekookt. Dat moest toch van Kranenborg? Ik geef wel grif toe dat we desondanks op eerste kerstdag genoten hebben van een lekkere gourmet.

Gelukkig heb ik de beschikking over een groot fornuis met dito oven. De pannen trouwens die je in “au bain marie” configuratie ziet staan bevatten  varkensrillettes die ik tussendoor maakte.

drie gangen diner
Oven en Fornuis hard aan her werk voor het drie gangen diner

 

We waren lekker rustig met z’n drieën. Al had ik, zoals meestal, genoeg om eventueel extra monden te voeden. Het eerste gerecht van het drie gangen diner was een Franse uiensoep met omelet reepjes en stercroutons.

De eenvoudig en stijlvol gedekte tafel met een pan uiensoep, een bordje met de croutons en een bordje met de omelet reepjes
De uiensoep met de omelet reepjes en de ster croutons. Het voorgerecht van het drie gangen diner.

 

En zo zag het er uit in het bord.

Een rond soepbord met de krachtige uiensoep en de omeletreepjes. In het midden drijft een stervormige crouton met gesmolten kaas en in het midden een rood accent.
Zo ziet de Franse uiensoep eruit in het soepbord.

 

Het volgende gerecht van het drie gangen menu is niet moeilijk te raden: het hoofd gerecht. Ik had voor het eerst van mijn leven een rollade gemaakt: een kiprollade.

Een witte ovale schaal met grf gesneden pompen, pastinaak en prei. Een kleurrijk tafereel
De aangesneden rollade met de geroosterde groenten

 

Zoals Jan Sobecki zegt: durf van de standaard receptuur af te wijken en kook op gevoel. Ik had een aantal ingrediënten ingekocht en heb op het laatste moment besloten wat ik wilde gebruiken. Als je geïnteresseerd bent in de details, laat het me weten.

Een wit rond bord met in het midden een plak van de aangesneden kiprollade, licht overgoten met saus. Rechts een gepofte aardappel en links de geroosterde groente
Feestelijk Geserveerde Kiprollade

 

Het nagerecht bestond uit een chocolade-frambozen gebakje, geleverd door één van onze vaste leveranciers.

 

Een klein wit rond bordje met en vierkant chocaladegebakje. Afgewerkt met frambozen en geschaafde amandelen
Chocolade-frambozen Gebakje

 

Al met al een feestelijke, geslaagde maaltijd.

O ja en de wijn was beschikbaar gesteld door één van onze gasten van de stamppotten maaltijd van kerstavond. Een Australische Shiraz.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *