Op tweede kerstdag heb ik voor een select publiek een drie gangen diner gekookt. Dat moest toch van Kranenborg? Ik geef wel grif toe dat we desondanks op eerste kerstdag genoten hebben van een lekkere gourmet.
Gelukkig heb ik de beschikking over een groot fornuis met dito oven. De pannen trouwens die je in “au bain marie” configuratie ziet staan bevatten varkensrillettes die ik tussendoor maakte.

We waren lekker rustig met z’n drieën. Al had ik, zoals meestal, genoeg om eventueel extra monden te voeden. Het eerste gerecht van het drie gangen diner was een Franse uiensoep met omelet reepjes en stercroutons.

En zo zag het er uit in het bord.

Het volgende gerecht van het drie gangen menu is niet moeilijk te raden: het hoofd gerecht. Ik had voor het eerst van mijn leven een rollade gemaakt: een kiprollade.

Zoals Jan Sobecki zegt: durf van de standaard receptuur af te wijken en kook op gevoel. Ik had een aantal ingrediënten ingekocht en heb op het laatste moment besloten wat ik wilde gebruiken. Als je geïnteresseerd bent in de details, laat het me weten.

Het nagerecht bestond uit een chocolade-frambozen gebakje, geleverd door één van onze vaste leveranciers.

Al met al een feestelijke, geslaagde maaltijd.
O ja en de wijn was beschikbaar gesteld door één van onze gasten van de stamppotten maaltijd van kerstavond. Een Australische Shiraz.